Gratis verzending vanaf €50,- Niet goed? Geld terug! Blokkeert alle draadloze signalen Veilig shoppen

FAQ

Wat zijn de verzendkosten?

Onze artikellen worden verstuurd via Post NL. Onder €50,- brengen wij verzendkosten in rekening. De verzendkosten vind u in het bestelformulier. Boven de €50,- betaalt u geen verzendkosten!

Wat zijn de levertijden en kan ik mijn pakketje volgen?

Indien u een Mutekey heeft besteld, dan zorgen wij ervoor dat het product binnen 48 uur is verzonden. Hier komt dan natuurlijk nog de aanvullende tijd van het transport bij. Gemiddeld gezien kunt u het product binnen 5 werkdagen verwachten. Natuurlijk zijn er uitzonderingen: denk daarbij aan weekenden en feestdagen. Ook het moment van bestelling speelt daarbij een rol. Als de bestelling na 17:00 is geplaatst, duurt het over het algemeen een dag langer voor de zending binnen is.

Het pakketje kan gemakkelijk worden gevolgd via de Track & Trace code die u ontvangt in uw email.

Is er ook garantie op het product?

Uiteraard! Mutekey© heeft zelfs twee soorten garanties. Allereerst de fabrieksgarantie met een duur van één jaar. Hebt u het product echter aangeschaft en bevalt het product u niet? We geven dan een niet goed, geld terug garantie van 30 dagen. Let wel: hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Het product moet op deugdelijke wijze worden teruggezonden en er mogen geen beschadigingen (bijv. scherpe sleutels) te zien zijn.

Wat zijn de retourvoorwaarden?

Uiteraard hopen wij dat u tevreden bent met uw aankoop en uw aankoop volledig aan uw verwachtingen voldoet. Wij streven naar dee hoogste kwaliteit voor alle artikelen. Indien u toch graag een product wilt retourneren, is dit mogelijk.

U ontvangt een retourformulier die u volledig dient in te vullen en mee te zenden met het artikel. Zonder volledig ingevulde retourforumulier kunnen wij helaas uw retouraanvraag niet in behandeling nemen.

U kunt uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden annuleren. De verzendkosten voor retournering zijn voor eigen rekening.

Wat is het retouradres?

Indien u ervoor kiest om uw bestelling te retourneren, kunt u uw artikel naar het volgende retouradres versturen:

MUTEKEY
Buitendijkweide 13
3223 NJ Hellevoetsluis
info@mutekey.com

Let op: verzendkosten voor retouren zijn voor eigen rekening. 

Hoe werkt een Mutekey beschermhoes?

Een geavanceerde autosleutel zendt verschillende signalen uit om zodoende op afstand de auto te kunnen openen. Voor u natuurlijk erg handig, maar er kleven gevaren aan. Dieven kunnen deze signalen hacken, waardoor ze uw auto van afstand kunnen openen en soms zelfs stelen. Met de beschermhoes die Mutekey© aanbiedt, verdwijnt dat probleem als sneeuw voor de zon. Dankzij de beschermhoes kan het signaal namelijk niet versterkt worden. Dieven kunnen geen gebruik meer maken van het signaal zelf.

Wat zijn de verschillen tussen MUTEKEY GO / PREMIUM / EXECUTIVE?

In principe is er maar één verschil en deze zit hem in het type exterieure materiaal. Wat betreft de werking zijn er geen opvallende verschillen te benoemen.

Is de MUTEKEY© beschermhoes toepasbaar voor alle sleutels?

Dankzij de ruime afmetingen van 13,6 cm x 9,3 cm passen vrijwel alle sleutels in de hoes, uitzonderingen daargelaten. Veel mensen vragen zich af of je er ook gewone sleutels in kunt opbergen. Hoewel dit wel mogelijk is, is dit niet aan te raden. De duurzaamheid van de beschermhoes kan daarmee worden verkleind. Door de scherpe randen kan de hoes namelijk worden aangetast. Dit zorgt er niet enkel voor dat de hoes er minder mooi uitziet, maar ook de bescherming kan daardoor niet meer worden gegarandeerd. Gewone sleutels met scherpe randen opbergen in de Mutekey© beschermhoes wordt dus niet aangeraden.

Wist je ook al dat wij aan gegevensbescherming doen voor mobiele telefoons? Lees meer: uitleg en uitleg.

Ik wil een Mutekey© met eigen logo bestellen. Is dit mogelijk?

In principe is het mogelijk om een Mutekey© met eigen logo te bestellen. Voorwaarde is wel dat u minimaal 500 stuks afneemt. De levertijd van een Mutekey met eigen logo ligt tussen de 6 en 8 weken.

Kan ik de beschermhoezen van Mutekey ook in bulk inkopen?

Natuurlijk is dit mogelijk en meestal kunt u dan ook nog profiteren van kortingen! Daarover kunnen we individuele afspraken maken. Wilt u minder dan 100 stuks bestellen? Dan kunnen wij dit over het algemeen binnen 5 werkdagen leveren. Boven de 100 stuks wordt altijd in overleg gedaan. Wilt u grote hoeveelheden bestellen? U kunt via info@mutekey.com contact opnemen.

Kan aluminiumfolie ook gebruikt worden om de autosleutel te beveiligen?

Theoretisch gezien is dat mogelijk wanneer u voldoende aluminiumfolie gebruikt. Praktisch ligt het echter wat lastiger. U weet namelijk nooit of het signaal wel echt wordt geblokkeerd. Bij een Mutekey© is dat wel het geval en deze is ook nog eens duurzaam.

Wat is relay hacking?

Relay hacking

Hieronder vindt u uitgebreide informatie over hacken door middel van de keyless entry. De verschillende varianten worden uitgelegd, zodat u zich er in het vervolg tegen kunt bewapenen. Ook geven we nog wat extra tips.
 
Hoe werkt het keyless entry systeem?
Vrijwel alle moderne auto's zijn tegenwoordig voorzien van een keyless entry systeem. Dankzij dit systeem kunnen auto's worden geopend met slechts een enkele aanraking op de deurgreep. De meeste auto's die zijn voorzien van een keyless entry-systeem, zijn ook voorzien van een keyless go systeem. U hoeft dan enkel op een knop te drukken om de auto te starten. Erg handig uiteraard, want dit zorgt ervoor dat u veel sneller weg kunt rijden. Een nadeel hiervan is echter dat dit systeem gekraakt kan worden, waardoor criminelen ook gemakkelijk de auto kunnen openen. Het kraken van dit keyless-systeem wordt 'relay hacking' genoemd.

Hoe werkt Relay Hacking in de praktijk?
Bij Relay Hacking vangen criminelen het signaal tussen de sleutel en de auto op. Dit signaal wordt vervolgens versterkt en doorgezonden. Voor criminelen is dit erg handig, want de sleutel hoeft niet in de buurt te zijn. Deze gewiekste methode is al enkele jaren bekend, maar toch worden meer dan 40% van de diefstallen en auto-inbraken op deze manier gepleegd. De apparatuur om deze methode te bewerkstelligen is namelijk relatief goedkoop, waardoor het aantrekkelijk is voor criminelen.

Welke methodes met betrekking tot Relay Hacking bestaan er allemaal?
In principe zijn er twee prominente methodes die criminelen voornamelijk gebruiken. De methodes heten: Relay-over-cable Attack en Relay over the air attack.

  • Relay-over-cable attack 
Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er bij deze methode gebruikgemaakt van een kabel. Met deze kabel wordt het signaal opgevangen en vervolgens uitgezonden naar de auto. Hoewel deze methode zeer eenvoudig lijkt, is het niet heel erg praktisch voor de crimineel. Er is namelijk een grote pakkans, omdat het natuurlijk opvalt.

  • Relay over the air attack
Bij deze methode wordt geen kabel gebruikt, maar wordt het signaal via een device opgevangen. In tegenstelling tot de manier met de kabel, valt deze methode veel minder op. Daarom wordt deze methode ook vaker gebruikt door criminelen.
 
Zijn sommige auto's gevoeliger voor Relay Hacking dan andere auto's ?
In principe zijn alle auto's die zijn voorzien van een keyless entry gevoelig voor Relay Hacking. Bij het ene model kan het echter wel lastiger zijn om te kraken dan bij het andere model.

Kan ik mijn auto zelf tegen Relay Hacking beschermen?
Ja, natuurlijk. U heeft bijvoorbeeld als optie om het systeem te deactiveren. Sommige auto's hebben echter geen sleutelgat, waardoor dat niet mogelijk is. In die gevallen kunt u het beste een KIWA goedgekeurd alarmsysteem installeren. Dankzij dit alarmsysteem bent u meteen op de hoogte van een eventuele kraak. 

U kunt ook een autosleutelbeschermhoes RFID anti-relay hacking beschermhoes aanschaffen. 

Dankzij dit hoesje kunnen de signalen geblokkeerd worden, waardoor de crimineel geen toegang heeft tot uw auto. Een Mutekey zorgt ervoor dat er minder kans is op een eventuele inbraak in uw auto.
 
U kunt de PDF lezen voor aanvullende informatie.