Shop now, pay later
  • Dark
  • Light

FAQ

Welkom op onze FAQ-pagina!

Hier vind je antwoorden op veelvoorkomende vragen over onze producten en diensten. We hopen dat dit je helpt om een beter inzicht te krijgen in wat we te bieden hebben. Mocht je vraag hier niet tussen staan, aarzel dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Welke Mutekey heb ik nodig?

Bouwjaar 2010-2018:

Mutekey GO / Premium / Executive

2018-2024:
(Incl. Blokkering van Ultra Wide band | 5G | Wifi)

Envelope.
Hommage.
Mobile.
Voyage.

Wat zijn de verschillen tussen MUTEKEY GO / PREMIUM / EXECUTIVE?

In principe is er maar één verschil en deze zit hem in het type exterieure materiaal. Wat betreft de werking zijn er geen opvallende verschillen te benoemen.

Welke Generatie Mutekeys zijn er?

De Mutekey GO. | PREMIUM. | EXECUTIVE.
Generatie 1

De Mutekey XS. PU | XS LEATHER.
Generatie 2

ENVELOPE.
Generatie 3

Heb je het antwoord niet gevonden? Neem voor het stellen van jouw vraag contact op met onze klantenservice via het contactformulier. 

Welke betalingsopties zijn mogelijk?

Op dit moment bieden wij de volgende betaalopties:
- iDeal
- Paypal
- Visa card
- Mastercard
- American Express
- Klarna 

Het is niet mogelijk om verschillende betalingsopties te gebruiken. Wij accepteren één manier per bestelling.

Wat zijn de levertijden en kan ik mijn pakketje volgen?

Indien jij een Mutekey hebt besteld, dan zorgen wij ervoor dat het product binnen 48 uur is verzonden. Hier komt dan natuurlijk nog de aanvullende tijd van het transport bij.

Gemiddeld gezien kun jij het product binnen 5 werkdagen verwachten. Natuurlijk zijn er uitzonderingen: denk daarbij aan weekenden en feestdagen. Ook het moment van bestelling speelt daarbij een rol. Als de bestelling na 17:00 is geplaatst, duurt het over het algemeen een dag langer voor de zending binnen is.

Het pakketje kan gemakkelijk worden gevolgd via de Track & Trace code die u ontvangt in uw email.

Wat zijn de verzendkosten?

Onze artikelen worden verstuurd via Post NL.
Onder €50,- brengen wij verzendkosten in rekening. De verzendkosten zijn te vinden in het bestelformulier. Boven de €50,- worden geen verzendkosten in rekening gebracht!

Waar kan ik de kortingscode invullen?

Het is mogelijk om jouw kortingscode toe te voegen in de winkelwagen. Jouw kortingscode wordt automatisch berekent tijdens het orderproces. 

Moet ik een account aanmaken bij het plaatsen van een bestelling?

Nee, je hoeft geen Mutekey account aan te maken voor het plaatsen van een bestelling. 

Hoe kan ik een bestelling annuleren of wijzigen?

Zodra je een bestelling hebt geplaatst, is ons team bezig om jouw order te verwerken. Wil jij jouw bestelling annuleren of wijzigen, contacteer ons direct! 

Kan ik een product retourneren?

Uiteraard hopen wij dat je tevreden bent over jouw aankoop en jouw aankoop volledig aan jouw verwachtingen voldoet. Wij streven naar de hoogste kwaliteit voor alle artikelen. Indien je toch graag een product wilt retourneren, is dit mogelijk. 

Je ontvangt een retourformulier die jij volledig dient in te vullen en mee te zenden met het artikel. Zonder volledig ingevulde retourformulier kunnen wij helaas jouw retouraanvraag niet in behandeling nemen.  Wil jij graag hier jouw retourformulier downloaden? Dat kan: klik hier. 

Je kunt jouw bestelling tot 14 dagen na ontvangt zonder opgave van reden annuleren. De verzendkosten van een retournering zijn voor eigen rekening.

Kan ik de beschermhoezen van Mutekey ook in bulk inkopen?

Natuurlijk is dit mogelijk en meestal kun jij dan ook nog profiteren van kortingen! Daarover kunnen we individuele afspraken maken. Wil jij minder dan 100 stuks bestellen? Dan kunnen wij dit over het algemeen binnen 5 werkdagen leveren. Boven de 100 stuks wordt altijd in overleg gedaan. Wil jij grote hoeveelheden bestellen? Neem contact met ons op per mail: info@mutekey.com

Hoe werkt een beschermhoes voor een keyless entry voertuig?

Een geavanceerde autosleutel zendt verschillende signalen uit om zodoende op afstand de auto te kunnen openen. Voor u natuurlijk erg handig, maar er kleven gevaren aan. Dieven kunnen deze signalen hacken, waardoor ze uw auto van afstand kunnen openen en soms zelfs stelen. Met de beschermhoes die Mutekey aanbiedt, verdwijnt dat probleem als sneeuw voor de zon. Dankzij de beschermhoes kan het signaal namelijk niet versterkt worden. Dieven kunnen geen gebruik meer maken van het signaal zelf.

Meer weten over niet goed, geld terug garantie

Heb jij het product aangeschaft en bevalt het product toch niet? Wij geven een niet goed, geld terug garantie van 30 dagen.

Let wel: hier zijn een aantal voorwaarden aan verbonden. Het product moet op deugdelijke wijze worden teruggezonden en er mogen geen beschadigingen (bijv. scherpe sleutels) te zien zijn.

Meer weten over relay hacking

Relay hacking

Hieronder vindt u uitgebreide informatie over hacken door middel van de keyless entry. De verschillende varianten worden uitgelegd, zodat u zich er in het vervolg tegen kunt bewapenen. Ook geven we nog wat extra tips.
 
Hoe werkt het keyless entry systeem?
Vrijwel alle moderne auto's zijn tegenwoordig voorzien van een keyless entry systeem. Dankzij dit systeem kunnen auto's worden geopend met slechts een enkele aanraking op de deurgreep. De meeste auto's die zijn voorzien van een keyless entry-systeem, zijn ook voorzien van een keyless go systeem. U hoeft dan enkel op een knop te drukken om de auto te starten. Erg handig uiteraard, want dit zorgt ervoor dat u veel sneller weg kunt rijden. Een nadeel hiervan is echter dat dit systeem gekraakt kan worden, waardoor criminelen ook gemakkelijk de auto kunnen openen. Het kraken van dit keyless-systeem wordt 'relay hacking' genoemd.

Hoe werkt Relay Hacking in de praktijk?
Bij Relay Hacking vangen criminelen het signaal tussen de sleutel en de auto op. Dit signaal wordt vervolgens versterkt en doorgezonden. Voor criminelen is dit erg handig, want de sleutel hoeft niet in de buurt te zijn. Deze gewiekste methode is al enkele jaren bekend, maar toch worden meer dan 40% van de diefstallen en auto-inbraken op deze manier gepleegd. De apparatuur om deze methode te bewerkstelligen is namelijk relatief goedkoop, waardoor het aantrekkelijk is voor criminelen.

Welke methodes met betrekking tot Relay Hacking bestaan er allemaal?
In principe zijn er twee prominente methodes die criminelen voornamelijk gebruiken. De methodes heten: Relay-over-cable Attack en Relay over the air attack.

  • Relay-over-cable attack 
Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er bij deze methode gebruikgemaakt van een kabel. Met deze kabel wordt het signaal opgevangen en vervolgens uitgezonden naar de auto. Hoewel deze methode zeer eenvoudig lijkt, is het niet heel erg praktisch voor de crimineel. Er is namelijk een grote pakkans, omdat het natuurlijk opvalt.

  • Relay over the air attack
Bij deze methode wordt geen kabel gebruikt, maar wordt het signaal via een device opgevangen. In tegenstelling tot de manier met de kabel, valt deze methode veel minder op. Daarom wordt deze methode ook vaker gebruikt door criminelen.
 
Zijn sommige auto's gevoeliger voor Relay Hacking dan andere auto's ?
In principe zijn alle auto's die zijn voorzien van een keyless entry gevoelig voor Relay Hacking. Bij het ene model kan het echter wel lastiger zijn om te kraken dan bij het andere model.

Kan ik mijn auto zelf tegen Relay Hacking beschermen?
Ja, natuurlijk. U heeft bijvoorbeeld als optie om het systeem te deactiveren. Sommige auto's hebben echter geen sleutelgat, waardoor dat niet mogelijk is. In die gevallen kunt u het beste een KIWA goedgekeurd alarmsysteem installeren. Dankzij dit alarmsysteem bent u meteen op de hoogte van een eventuele kraak. 

U kunt ook een autosleutelbeschermhoes RFID anti-relay hacking beschermhoes aanschaffen. 

Dankzij dit hoesje kunnen de signalen geblokkeerd worden, waardoor de crimineel geen toegang heeft tot uw auto. Een Mutekey zorgt ervoor dat er minder kans is op een eventuele inbraak in uw auto.
 
U kunt de PDF lezen voor aanvullende informatie.
 

Kan aluminiumfolie ook gebruikt worden om de autosleutel te beveiligen?

Theoretisch gezien is dat mogelijk wanneer u voldoende aluminiumfolie gebruikt. Praktisch ligt het echter wat lastiger. U weet namelijk nooit of het signaal wel echt wordt geblokkeerd. Bij een Mutekey© is dat wel het geval en deze is ook nog eens duurzaam.

Is een Mutekey autosleutelbeschermhoes toepasbaar voor alle sleutels?

Dankzij de ruime afmetingen passen vrijwel alle sleutels in de beschermhoezen, uitzonderingen daargelaten. Veel mensen vragen zich af of je er ook gewone sleutels in kunt opbergen. Hoewel dit wel mogelijk is, is dit niet aan te raden. De duurzaamheid van de beschermhoes kan daarmee worden verkleind. Door de scherpe randen kan de hoes namelijk worden aangetast. Dit zorgt er niet enkel voor dat de hoes er minder mooi uitziet, maar ook de bescherming kan daardoor niet meer worden gegarandeerd. Gewone sleutels met scherpe randen opbergen in de Mutekey© beschermhoes wordt dus niet aangeraden.

Hoe kun je ervoor zorgen dat je telefoon geen signalen ontvangt en wat is het voordeel hier van?

Telefoons zijn niet meer weg te denken in deze tijd. Je hebt jouw telefoon altijd en overal bij je. Wist je dat bijvoorbeeld ‘Find my IPhone’ ook werkt als jouw telefoon uitstaat? Dat betekent dus dat het signalen blijft uitzenden ook al staat jouw telefoon uit. Wil je helemaal geen signalen ontvangen, plaats de telefoon in een speciaal vak en alle signalen worden geblokt. Je bent niet bereikbaar, maar zodra je de telefoon uit het vakje haalt komen de eventuele gemiste telefoontjes en berichtjes weer binnen. Je hebt dus meer controle over welke prikkels je toelaat en wanneer.

Meer lezen

MUTEKEY speelt in op de wensen van de markt met kwalitatieve hoogwaardige bescherming aan te bieden op het gebied van digitale privacy. Benieuwd naar de problemen die wij oplossen? Wij vertellen u graag meer in één van de onderstaande onderwerpen: