Shop now, pay later
  • Dark
  • Light

Autodiefstal zonder sleutel

Autodiefstal zonder sleutel

Door de verschillende technieken wordt ons leven steeds makkelijker gemaakt. Heb je een auto met keyless entry? Dan hoef je de autosleutel niet meer uit je broekzak of tas te halen. Als je dicht bij de auto komt, worden de deuren automatisch voor jou geopend. Handig als jij je handen vol hebt, maar het is jammer genoeg ook handig voor autodieven. Dankzij deze technologie kunnen zij namelijk binnen enkele minuten jouw auto stelen, zonder dat je het merkt. 

Autodiefstal zonder sleutel: hoe werkt dat?

De radiosignalen die door de elektronische contactsleutel worden uitgezonden, kunnen met een kleine scanner worden opgevangen. Radiosignalen gaan namelijk moeiteloos door muren en deuren, dus de signalen kunnen eenvoudig buiten je huis door de dieven worden opgevangen. Een autodief met een “repeater” loopt langs de auto's in de straat. Indien jouw auto signalen zendt naar de repeater, openen de deuren automatisch. De dieven kunnen via de repeater de wagen starten en weg rijden. In het onderstaande filmpje is te zien hoe eenvoudig het gaat. Het hoeft niet alleen bij jou thuis te gebeuren, het kan bijvoorbeeld ook op een parkeerplaats. De dief met de repeater gaat bij jouw auto in de buurt staan, terwijl de ander met de scanner op een afstandje achter je loopt. De signalen van de scanner en de repeater kunnen makkelijk 100 tot 200 meter overbruggen. Ook bij een verdere afstand tussen de autosleutel en de auto kan het signaal worden opgevangen en wordt jouw auto geopend en gestart.

Welke auto's zijn het meest gewild?

De nieuwste modellen hebben altijd de voorkeur bij een keyless entry diefstal. Volgens een onderzoek van het AD uit 2019 gaat de voorkeur uit naar onderstaande auto's: 
  • -   De A-klasse van Mercedes Benz;
  • -   De Toyota RAV4;
  • -   De Citroën C4;
  • -   De Range Rover Sport;
  • -   Tot slot de Lexus NX en IS, de luxe tak van Toyota;

U bent dus gewaarschuwd.

Hoe kun je autodiefstal zonder sleutel voorkomen?

Het is eigenlijk zeer eenvoudig om te voorkomen dat de radiosignalen van jouw contactsleutel kunnen worden opgevangen. Je kunt de contactsleutel in een metalen kooitje leggen. De elektromagnetische straling kunnen niet door metaal heen en dus kan niemand buiten de signalen van jouw contactsleutel opvangen.

Daarnaast zijn RFID beschermhoezen goede oplossingen, want een beschermhoes kan je altijd meenemen. Met een RFID beschermhoes kunnen stralingen niet worden opgevangen en kan autodiefstal zonder sleutel makkelijk worden voorkomen. 

VALEUR.

€ 79,00

VALEUR.

€ 79,00

VOYAGE. Infinity Gray.

€ 299,00

VOYAGE. Obsidian Black.

€ 299,00

HOMMAGE.

€ 168,00

Mutekey WALLET.

€ 49,95

Mutekey CARD.

€ 14,95

ENVELOPE.

€ 39,95

Mutekey EXECUTIVE.

€ 31,95

Mutekey PREMIUM.

€ 21,95