Shop now, pay later
  • Dark
  • Light

5 tips tegen Keyless Go diefstal

Wat is Keyless Go Diefstal? 

Keyless Go diefstal is een onderwerp dat steeds vaker aan het licht komt en dat is uiteraard erg vervelend. Keyless Go is het systeem dat ervoor zorgt dat een auto gestart wordt zonder sleutel. In de sleutel en de auto zit een zender. De sleutel verstuurt een signaal met een code naar de auto. Als deze codes kloppen dan kan de auto gestart worden met een simpele aan/uit knop.

Helaas is dit systeem niet altijd even veilig. Autodieven kunnen gemakkelijk met slimme apparatuur het signaal van de autosleutel versterken en deze doorsturen naar de auto, ontgrendelen en starten. Zo simpel is het dus om een auto te stelen. In dit artikel geven we je 5 tips tegen Keyless Go diefstal.

5 tips tegen Keyless Go diefstal

Tip 1: Koop een Keyless protector van Mutekey

Door middel van RFID bescherming in speciale hoesjes voor je autosleutels verzeker je jezelf tegen autodiefstal. RFID werkt hetzelfde als het metalen kistje zoals hieronder beschreven. Dit zorgt ervoor dat er geen signalen worden verstuurt als de autosleutel in het speciale hoesje zit. Een Keyless Go case vind je bij Mutekey! Hier heb je de keuze uit verschillende hoesjes die variëren in prijsklasse. Ze zijn van mooi leer gemaakt en hebben een tijdloze uitstraling. Met een hoesje van Mutekey ben je verzekerd tegen Keyless Go autodiefstal. Kijk vooral bij Mutekey ENVELOPE, Mutekey XS Leather of Mutekey XS PU of in onze shop.

Tip 2: bewaar de autosleutel in een metalen kistje

Leg je autosleutel niet bij de voordeur. Het signaal van de sleutel heeft een bereik tot wel zes meter. Dit betekent dat dieven het signaal van de sleutel makkelijk op kunnen vangen. Het is slim om het signaal te blokkeren. Dit kan door de autosleutel in een metalen kistje te bewaren. Het metaal verstoort het signaal, dit werkt volgens het principe van de Kooi van Faraday. Dit is een soort kooi van geleidend elektrisch materiaal. Elektrische velden kunnen niet in deze kooi komen. Dit zorgt ervoor dat er geen signalen worden verzonden en blijft de auto op slot. Nadelig is wel dat je dit metalen kistje dan overal mee naartoe moet nemen. Op een parkeerplaats van een supermarkt kan het signaal ook opgepikt worden.

Indien je kiest voor het aanschaffen van een beschermhoes van Mutekey is het altijd eenvoudig om jouw autosleutel te beveiligen ten opzichte van een metalen kistje op zak. Ga hier direct naar de shop voor een Mutekey beschermhoes.

Tip 3: Schakel het Keyless Go systeem uit

Je zou kunnen overwegen om het Keyless Go systeem uit te schakelen. Soms zitten er knoppen op de autosleutel die hiervoor de mogelijkheid bieden. Als dit niet het geval is kan je ook naar de autodealer om het systeem te laten blokkeren. Dit betekent wel dat je dan geen gebruik meer kan maken van het handige Keyless systeem.

Tip 4: Parkeer je auto op een veilige plek

Parkeer je auto op een veilige plek, zoals bijvoorbeeld een garage. Als je die niet hebt parkeer je auto dan op een bewaakte en verlichte parkeerplaats. Dieven gaan vaak 's nachts te werk.

Tip 5: Update de software van de auto regelmatig tegen Keyless Go diefstal

Door je auto regelmatig te laten updaten bij de autodealer verklein je de kans op diefstal, omdat oude software het risico meebrengt dat je auto makkelijker te openen is.

keyless go diefstal
Ben jij ook ervan overtuigd dat een Mutekey beschermhoes onmisbaar is voor het beveiligen van jouw keyless entry sleutel? Ga hier direct naar de shop.

VALEUR.

€ 79,00

VALEUR.

€ 79,00

VOYAGE. Infinity Gray.

€ 299,00

VOYAGE. Obsidian Black.

€ 299,00

HOMMAGE.

€ 168,00

Mutekey WALLET.

€ 49,95

Mutekey CARD.

€ 14,95

ENVELOPE.

€ 39,95

Mutekey EXECUTIVE.

€ 31,95

Mutekey PREMIUM.

€ 21,95