Shop now, pay later
  • Dark
  • Light

Mentale rust: wat is het probleem en hoe krijg je meer rust?

Mentale rust, ofwel innerlijke rust, is een steeds meer besproken onderwerp. Mensen krijgen steeds meer het gevoel dat je overal voldoening uit moet halen of dat je altijd bereikbaar moet zijn. Het is niet raar, want zo is onze maatschappij de afgelopen jaren ontwikkeld. 

Als je vraagt aan mensen wat mentale rust beter kan maken voor een persoon is het gevoel om continue bereikbaar willen zijn te verminderen. Mentale rust vinden door meer 'offline' te leven wordt steeds lastiger, omdat we steeds meer verbonden zijn met vernieuwde technologieën. Mensen die meer mentale rust ervaren, laten zich niet snel afleiden door een telefoon en zijn meer gefocust op zichzelf.

Wat kun je doen voor meer mentale rust?

Er zijn ontzettend veel manieren die je kunt doen om meer mentale rust te ervaren. Hieronder hebben wij alvast drie prettige manieren beschreven die al snel op te pakken zijn in het dagelijkse leven.

Beperkt de hoeveelheid prikkels

Ten eerste is het belangrijk om de hoeveelheid prikkels van buitenaf te verminderen. Stress kan bijvoorbeeld al veroorzaakt worden door het nieuws via een pop-up op je telefoon. We zijn gevoeliger voor slecht nieuws in de wereld, dus beperk slecht nieuws naar één moment op een dag en niet met verschillende pop-up meldingen.

Een goede manier om prikkels uit te schakelen is via een Mutekey Mobile of Mutekey HOMMAGE. Zodra je hier je telefoon in stopt, ben je niet meer bereikbaar voor de buitenwereld. Zo kunnen programma's geen berichten naar jouw telefoon sturen, waardoor je minder vaak negatieve prikkels ontvangt.

Social media beperken

We spenderen veel tijd op social media. Vaak kunnen we niet meer relativeren wat echt of nep is. Die ene foto aan het mega-blauwe strand met die perfecte bikini-body of die armspieren van die ene bodybuilder. Het ziet er allemaal super tof uit en social media is een leuk tijdverdrijf, maar het is niet goed voor je mentale rust.

Een andere probleem bij social media is dat er zoveel neppe informatie te vinden is dat je hersenen worden volgegooid met troep. Hierdoor ervaar jij weer stress bij je dagelijkse werkzaamheden. Schakel deze prikkels uit door je telefoon uit te zetten of te blokkeren voor signalen met een Mutekey Mobile of Mutekey HOMMAGE.

Meditatie

Meditatie heeft verschillende vooroordelen, maar is ontzettend goed voor innerlijke rust. Doordat jij je ogen sluit, kun je minder prikkels verwerken en deze prikkels een plekje geven met een meditatie. Tijdens meditatie is het ook belangrijk dat je niet wordt afgeleid door prikkels van buitenaf. Ook op dit moment is Mutekey Mobile of Mutekey HOMMAGE een goede oplossing om even offline te zijn en niet te worden afgeleid!

Schaf een Mutekey Mobile of Mutekey HOMMAGE aan en ervaar sneller mentale rust. Thank us later! ;-) 


Mentale rust met Mutekey

VALEUR.

€ 79,00

VALEUR.

€ 79,00

VOYAGE. Infinity Gray.

€ 299,00

VOYAGE. Obsidian Black.

€ 299,00

HOMMAGE.

€ 168,00

Mutekey WALLET.

€ 49,95

Mutekey CARD.

€ 14,95

ENVELOPE.

€ 39,95

Mutekey EXECUTIVE.

€ 31,95

Mutekey PREMIUM.

€ 21,95