Shop now, pay later
  • Dark
  • Light

Over Mutekey

Functioneel & ambachtelijk design waar écht over nagedacht is

Mutekey is een jong en vernieuwend merk. Zij combineren slimme technologie met oog voor tijdloos design en kwaliteit, waardoor er een nieuw exclusief segment ontstaat. Namelijk ‘functionele ambacht’ verwerkt in lifestyle accessoires, waarin je waardevolle spullen veilig én stijlvol kunt verplaatsen. 

Echt echte start-up, dat al haar talent en passie verwerkt in een toekomstbestendig en slim product. Een vooruitstrevend merk dat rekening houdt met de mogelijke gevaren van buitenaf, zodat jij je zorgeloos kunt richten op de dingen die jij echt belangrijk vindt in het leven.

Het mooie uiterlijk, gecombineerd met de slimme technologie aan de binnenkant, maakt het mogelijk om zorgeloos én stijlvol door het leven te gaan. 

Hoe het 6 jaar geleden begon…
In 2017 werkte eigenaar en designer Kemal, als autoverkoper. Er kwamen regelmatig meldingen binnen over gestolen auto’s. Destijds was het nog niet zo bekend dat sleutels van auto’s op afstand gekopieerd werden. Kemal maakte dit onderwerp bespreekbaar tijdens trainingen bij de grote merken, om samen te bekijken hoe zij klanten konden helpen. Maar al snel werd duidelijk dat de merken niet geassocieerd wilden worden met diefstal en liever de focus legden op de positieve aspecten van het merk. 

Vanaf dat moment ging Kemal buiten werktijd om, zoeken naar mogelijkheden om dit probleem op te lossen. Hij kwam er al vrij snel achter dat het signaal van de sleutel gedempt moest worden en dat de oplossing lag in het gebruik van metaal.

En dan komen zijn roots bovendrijven
Kemal groeide op in een gezin waarin het maken van kleding centraal stond. Zijn ouders hadden een kledinglijn en waren dag en nacht aan het werk. Hij was na school altijd te vinden in het atelier, waar hij speelde met allerlei soorten textiel, zag hoe leer op maat werd gesneden en naaimachines de stukken tot één geheel maakte. De liefde voor de verschillende stoffen en de uitleg van zijn ouders over wat wel en geen kwaliteit was, maakte hem onbewust tot een kenner en liefhebber van design. Dat zat er al van kinds af aan in, maar hij was zich er niet van bewust dat ook hij talent had en er zijn werk van kon maken. Die potentie zag hij toen hij zijn eerste sleutelhoesje ging ontwerpen met zijn moeder. Toen hij testte en ontdekte dat de auto niet openging als de sleutel in het ontworpen hoesje zat, voelde dat als een doorbraak. Hij ging geloven in zijn eigen kunnen en volgde zijn hart, hij lanceerde zijn eigen merk: Mutekey.

Anno 2023
Na de succesvolle lancering van het sleutelhoesje, ontstond de wens om het assortiment van Mutekey te vergoten met meer slimme lifestyle accessoires. Naast de sleutelhoesjes, werden ook passenhouders, portemonnees en tassen ontworpen. Anno 2023 heeft Mutekey een complete met de handgemaakte collectie, waarbij aandacht is voor elk detail. In de grotere accessoires is rekening gehouden voor de bijpassende kleinere accessoires, waardoor je de collectie zorgeloos kunt uitbreiden

De collectie blijft groeien om de razendsnelle slimme technologie van nu, veilig én stijlvol te kunnen blijven verplaatsen.