Shop now, pay later
  • Dark
  • Light

Een RFID beschermhoes tegen autodiefstal

Beveilig je autosleutel met een RFID beschermhoes


RFID is de veel gebruikte afkorting voor radio-frequency identification. Een beschermhoes dat gemaakt is van RFID-werend materiaal kan een inbraak of het stelen van je auto voorkomen. Het is een makkelijke en betaalbare manier om dieven en inbrekers slimmer af te zijn, als je in het bezit bent van een auto met een keyless entry systeem. Een RFID beschermhoes met een RFID blocker voorkomt dat criminelen draadloos contact kunnen maken met het signaal tussen de autosleutel en de auto.

Wat is RFID?

RFID is een technologie waarmee je op afstand informatie kunt lezen van tags. Deze tags zijn kleine chipjes die grofweg te vergelijken zijn met barcodes die met behulp van een identificatiecode een radiosignaal kunnen opwekken. RFID wordt al sinds langere tijd toegepast in autosleutels. In een RFID autosleutel zit een chip die een versleuteld signaal uitzendt. De auto ontvangt uit het signaal een unieke code zodra de sleutel in het contactslot gaat. Uit deze code begrijpt de auto dat het de juiste sleutel is en kun je de auto probleemloos starten. Herkent de auto de code niet? Dan blijft de auto vergrendeld en kun je er niet mee wegrijden.

De RFID technologie is inmiddels zo ver gevorderd dat je met een RFID autosleutel niet alleen de auto kunt starten, maar je kunt er ook de portieren op afstand mee openen. In de nieuwste systemen hoef je niet eens meer de autosleutel voor het starten te gebruiken, maar kun je de auto starten met behulp van een startknop in de auto. De startknop vangt het signaal van de autosleutel die je bij je draagt.

RFID beschermhoes

Autodieven kunnen RFID systemen hacken

Criminelen worden steeds slimmer en kunnen met speciale hardware de radiofrequentie van de signalen van RFID systemen opvangen. Met speciale software kunnen zij deze signalen ontcijferen en klonen naar een kastje, waarmee ze vervolgens de auto kunnen openen, starten en weg rijden. De juiste apparatuur maakt het autodieven dus wel heel erg makkelijk om auto’s met keyless entry of keyless go systemen te stelen. 


RFID beschermhoes voorkomt diefstal

Een RFID beschermhoes is gemaakt van RFID blokkerend materiaal. Dit materiaal zorgt ervoor dat alle inkomende en uitgaande signalen worden geblokkeerd, waarmee het onmogelijk wordt voor autodieven misbruik van deze signalen te maken. De autosleutel kan op deze manier veilig worden opgeborgen zonder het risico te lopen dat criminelen met speciale apparatuur de code kunnen kraken.


Hoe is autodiefstal te voorkomen?

Autodieven beschikken tegenwoordig over steeds geavanceerdere methodes om auto’s te stelen. Onderstaande preventieve maatregelen kunnen er voor zorgen dat een inbraak of het stelen van je auto voor criminelen minder interessant wordt.
  1. 1. Neem contact op met je autodealer en vraag of er een smartkey voor jouw auto beschikbaar is die niet gehackt kan worden.
  2. 2. Bescherm je RFID autosleutels met een RFID beschermhoes (en denk hierbij ook aan je reservesleutels).
  3. 3. Parkeer je auto op een goed verlichte of drukbezochte plek waar een autodief minder snel risico’s zou willen nemen.
  4. 4. Investeer in een extra slot (stuurslot of pedaalslot) of beveiligingssysteem.

VALEUR.

€ 79,00

VALEUR.

€ 79,00

VOYAGE. Infinity Gray.

€ 299,00

VOYAGE. Obsidian Black.

€ 299,00

HOMMAGE.

€ 168,00

Mutekey WALLET.

€ 49,95

Mutekey CARD.

€ 14,95

ENVELOPE.

€ 39,95

Mutekey EXECUTIVE.

€ 31,95

Mutekey PREMIUM.

€ 21,95