Keyless entry autodiefstal voorkomen

Autodiefstal voorkomen met RFID beschermhoes voor autodiefstal


Bij keyless entry is de autosleutel eigenlijk geen sleutel meer, het is eerder een mini radiozender. De “sleutel” zendt constant een uniek radiosignaal uit dat door de auto wordt opgevangen als je in de buurt van de auto komt. De deuren ontgrendelen, je stapt in en rijdt weg. Heb jij een keyless entry auto? Dan is jouw auto beschermen met een RFID beschermhoesje voor de autosleutel geen overbodige luxe.

RFID beschermhoesje autosleutel

De moderne auto’s worden tegenwoordig steeds vaker uitgerust met de zogenaamde “keyless entry”. De auto ontgrendelt automatisch de deur als jij in de buurt bent. Dat is handig, want als je de handen vol hebt met boodschappen, hoef je niet eerst opzoek te gaan naar de autosleutel.

Autodieven kunnen echter óók het signaal van jouw autosleutel opvangen en dan heb je een probleem. Met een RFID beschermhoesje voor de autosleutel kun jij jouw auto beveiligen tegen diefstal. Eenvoudig én goedkoop.

Auto beschermen met RFID beschermhoesje autosleutel

Een RFID beschermhoesje autosleutel is een zeer simpele manier om te voorkomen dat jouw auto ‘s nachts door het dievengilde wordt “geleend”. RFID staat voor Radio Frequency Identification, oftewel radiofrequentie-identificatie. Met een RFID beschermhoes voor autodiefstal wordt het radiosignaal dat door de autosleutel wordt uitgezonden afgeschermd. En zo kun je heel eenvoudig de auto beveiligen tegen auto diefstal. 

autodiefstal voorkomen

Auto diefstal beveiliging

Als je nog een gewone “ouderwetse” autosleutel hebt die je gewoon in het contactslot moet steken om de auto te starten, dan hoef jij je geen zorgen te maken. Het is dan niet nodig de autosleutel te beveiligen met een RFID beschermhoesje voor de autosleutel. De auto kan dan natuurlijk nog steeds gestolen worden, maar daarvoor zijn er andere producten in de handel. 

Diefstal auto voorkomen: hoe werkt de autodiefstal beveiliging met een RFID hoesje?

Daarvoor kijken we eerst hoe het stelen van een auto met keyless entry in zijn werk gaat. We zagen al dat de sleutel een radiosignaal uitzend. Dit signaal passeert zonder moeite muren en deuren. De reikwijdte van het signaal is enkele meters tot soms wel 20 meter. De dieven kunnen dus bij jouw voordeur gewoon het signaal van jouw sleutel opvangen en doorsturen naar jouw auto. Deze ontgrendelt en jij hebt het nakijken….

De auto diefstal beveiliging met een RFID hoesje is gebaseerd op het natuurkundige principe van de Kooi van Farrady: elektromagnetische straling kan niet een metalen kooiconstructie binnendringen of verlaten. Een RFID beschermhoes voor de autosleutel is als een klein metalen kooitje. Hiermee kun je dus heel gemakkelijk jouw auto beveiligen tegen diefstal met behulp van keyless entry.
sluit