Shop now, pay later
  • Dark
  • Light

Relay Hacking

Wat is relay hacking?
Relay hacking
Hieronder vindt u uitgebreide informatie over hacken door middel van de keyless entry. De verschillende varianten worden uitgelegd, zodat u zich er in het vervolg tegen kunt bewapenen. Ook geven we nog wat extra tips.
 
Hoe werkt het keyless entry systeem?
Vrijwel alle moderne auto's zijn tegenwoordig voorzien van een keyless entry systeem. Dankzij dit systeem kunnen auto's worden geopend met slechts een enkele aanraking op de deurgreep. De meeste auto's die zijn voorzien van een keyless entry-systeem, zijn ook voorzien van een keyless go systeem. U hoeft dan enkel op een knop te drukken om de auto te starten. Erg handig uiteraard, want dit zorgt ervoor dat u veel sneller weg kunt rijden. Een nadeel hiervan is echter dat dit systeem gekraakt kan worden, waardoor criminelen ook gemakkelijk de auto kunnen openen. Het kraken van dit keyless-systeem wordt 'relay hacking' genoemd.

Hoe werkt Relay Hacking in de praktijk?
Bij Relay Hacking vangen criminelen het signaal tussen de sleutel en de auto op. Dit signaal wordt vervolgens versterkt en doorgezonden. Voor criminelen is dit erg handig, want de sleutel hoeft niet in de buurt te zijn. Deze gewiekste methode is al enkele jaren bekend, maar toch worden meer dan 40% van de diefstallen en auto-inbraken op deze manier gepleegd. De apparatuur om deze methode te bewerkstelligen is namelijk relatief goedkoop, waardoor het aantrekkelijk is voor criminelen.

Welke methodes met betrekking tot Relay Hacking bestaan er allemaal?
In principe zijn er twee prominente methodes die criminelen voornamelijk gebruiken. De methodes heten: Relay-over-cable Attack en Relay over the air attack.

  • Relay-over-cable attack 
Zoals de naam al doet vermoeden, wordt er bij deze methode gebruikgemaakt van een kabel. Met deze kabel wordt het signaal opgevangen en vervolgens uitgezonden naar de auto. Hoewel deze methode zeer eenvoudig lijkt, is het niet heel erg praktisch voor de crimineel. Er is namelijk een grote pakkans, omdat het natuurlijk opvalt.

  • Relay over the air attack
Bij deze methode wordt geen kabel gebruikt, maar wordt het signaal via een device opgevangen. In tegenstelling tot de manier met de kabel, valt deze methode veel minder op. Daarom wordt deze methode ook vaker gebruikt door criminelen.
 
Zijn sommige auto's gevoeliger voor Relay Hacking dan andere auto's ?
In principe zijn alle auto's die zijn voorzien van een keyless entry gevoelig voor Relay Hacking. Bij het ene model kan het echter wel lastiger zijn om te kraken dan bij het andere model.

Kan ik mijn auto zelf tegen Relay Hacking beschermen?
Ja, natuurlijk. U heeft bijvoorbeeld als optie om het systeem te deactiveren. Sommige auto's hebben echter geen sleutelgat, waardoor dat niet mogelijk is. In die gevallen kunt u het beste een KIWA goedgekeurd alarmsysteem installeren. Dankzij dit alarmsysteem bent u meteen op de hoogte van een eventuele kraak. 

U kunt ook een autosleutelbeschermhoes RFID anti-relay hacking beschermhoes aanschaffen. 

Dankzij dit hoesje kunnen de signalen geblokkeerd worden, waardoor de crimineel geen toegang heeft tot uw auto. Een Mutekey zorgt ervoor dat er minder kans is op een eventuele inbraak in uw auto.
 
U kunt de PDF lezen voor aanvullende informatie.
 
 

VALEUR.

€ 79,00

VALEUR.

€ 79,00

VOYAGE. Infinity Gray.

€ 299,00

VOYAGE. Obsidian Black.

€ 299,00

HOMMAGE.

€ 168,00

Mutekey WALLET.

€ 49,95

Mutekey CARD.

€ 14,95

ENVELOPE.

€ 39,95

Mutekey EXECUTIVE.

€ 31,95

Mutekey PREMIUM.

€ 21,95